.ai1ec-agenda-widget-view .ai1ec-date, .ai1ec-agenda-view .ai1ec-date { background: #000; } .ai1sec-single-event { max-height: 20px; }

2x winst op NK en nu door naar de kruisfinales

Blijdschap na de overwinning op HDM (2-1)...

HC Den Bosch MB1 heeft zich geplaatst voor de kruisfinales van het Nederlands Kampioenschap Zaalhockey in Amsterdam. Zondag spelen de meisjes tegen de huidige Nederlands Kampioen Wageningen in de halve finale. De wedstrijd in Sporthallen Zuid (bij het Olympisch Stadion) begint om 11.00 uur.

MB1 heeft vandaag twee knappe poulewedstrijden gespeeld tegen HDM en Kampong. Beide wedstrijden werden winnend afgesloten. In de eerste wedstrijd tegen HDM kwamen de meisjes al in de eerste minuut op een 0-1 achterstand, maar ze vochten knap terug. Dankzij goed spel, hard knokken, een alerte keeper en twee benutte strafcorners werd de achterstand omgebogen in een 2-1 overwinning. De tweede wedstrijd tegen Kampong verliep makkelijker. Den Bosch was sterker dan de meisjes uit Utrecht en kwamen voor rust al snel op een 3-0 voorsprong. Uiteindelijk werd het 5-3 en eindigden de meisjes op de eerste plaats in de poule voor HDM en Kampong.

In de andere poule eindigde Amsterdam voor Wageningen en Groningen. De halve finales die morgenochtend om 11.00 uur worden gespeeld zijn: Den Bosch – Wageningen en Amsterdam – HDM. Het zijn vier sterke ploegen. Alles is mogelijk. De finalewedstrijden worden gespeeld om 13.30 uur. Alle supporters uit Den Bosch zijn uiteraard van harte welkom om de meisjes aan te moedigen.

...en na één van de vijf doelpunten tegen Kampong.