.ai1ec-agenda-widget-view .ai1ec-date, .ai1ec-agenda-view .ai1ec-date { background: #000; } .ai1sec-single-event { max-height: 20px; }

Aansluiting op nr. 1 na winst op landskampioen

Aansluiting op nr. 1 na winst op landskampioen

Den Bosch MB1 speelde zaterdag haar laatste wedstrijd van de eerste helft in de landelijke competitie tegen Kampong. Een belangrijke wedstrijd, want de winnaar zou de tweede plaats innemen of wellicht zelfs koploper worden. Geen makkelijke opgave voor de Bossche meisjes, want Kampong is niet de eerste de beste. Enkele maanden geleden werd het Utrechtse team zelfs landskampioen.

Den Bosch had wat recht te zetten. Een week geleden met carnaval of apres-ski nog in de benen werd dik verloren van Pinoké, die daarmee de koppositie overnam van Den Bosch. Maar er werd stevig getraind en de meisjes gingen met vertrouwen naar Utrecht. En niet onterecht, want Den Bosch was de bovenliggende partij. De rust werd ingegaan met een 0-1 voorsprong. Na goals van Kampong, Den Bosch en opnieuw Kampong stond het vlak voor tijd 2-2, een stand waar beide partijen misschien wel vrede mee hadden. Maar ondanks een gemiste strafbal maakte Den Bosch toch nog 2 doelpunten in de slotfase en namen onze meisjes geheel verdiend de 3 punten mee naar Den Bosch.

HC Den Bosch MB1 staat nu tweede in de competitie met één punt achterstand op koploper Pinoké. Op de nummers drie en vier, HDM en Kampong, heeft Den Bosch een voorsprong van vier en vijf punten. Op dit moment heeft elk team één keer tegen alle tegenstanders gespeeld. Zaterdag a.s. volgt de tweede helft van de competitie. Die dag is Push MB1 in Breda de tegenstander. De wedstrijd begint zoals gebruikelijk om 12.30 uur. Supporters zijn uiteraard weer van harte welkom.