.ai1ec-agenda-widget-view .ai1ec-date, .ai1ec-agenda-view .ai1ec-date { background: #000; } .ai1sec-single-event { max-height: 20px; }

Breda MA1 – H.C. Den Bosch MA1

Zaterdag 20 September stond de wedstrijd tegen Breda MA1 op het programma. Breda had tot vandaag ook alle wedstrijden gewonnen en is daarmee samen met ons koploper in de poule. Afgelopen vrijdag kregen we de nieuwe kleding uitgereikt en dus verschenen we allemaal netjes op Breda.

Vanaf het eerste fluitsignaal was al duidelijk dat dit een andere wedstrijd zou worden dan de vorige twee. Breda zette direct hoge druk en daardoor maakten we wat foutjes. Door een aantal uitstekende reddingen van onze goalie bleef de 0-0 gelukkig een tijdje op het scorebord staan.

Een van de weinige kansen tot dan toe werd na een goede interceptie en keurig afgerond in de verre hoek en dus stonden we op 0-1 voorsprong.

De dreiging bleef van de kant van Breda komen en niet lang na de 0-1 werd Breda gevaarlijk en via een schot uit de draai werd het dan ook 1-1. Alsof dat nog niet genoeg was, stuurde Breda een van de spitsen in de diepte weg, die nam de bal mooi aan, speelde Emilie uit en maakte de 2-1. Dit was ook de ruststand. Dachten we alles gehad te hebben, maar nee hoor. Tijdens de eerste helft kwam er een stick onder de voet van Mikky en zij verstapte zich ongelukkig waardoor ze de wedstrijd niet kon uitspelen.

Vanaf de start van de tweede helft was er direct een omslag zichtbaar. Wij namen initiatief, zette vroeg druk en liepen onze tacklebacks. Want als het aan de bal even niet lukt, heb je altijd je wilskracht nog. We creëerde kansen en kregen een aantal corners. Na ongeveer 15 minuten in de 2e helft was het Renée die een corner benutte en de 2-2 op het scorebord bracht.  We namen de controle over de wedstrijd een beetje over en wisten de makkelijke pass weer te spelen en rust aan de bal te behouden. Breda trok zich terug rondom de eigen cirkel dus was het erg lastig om gevaarlijk te worden. Dankzij het goede drukzetten was het Breda die de bal inleverde in de eigen cirkel, even kort wegdraaien naar de backhand en een goed schot in de touwen maakte er 2-3 van.

Drie punten en de kennis dat je ook met wilskracht een wedstrijd kunt winnen nemen we mee terug naar Den Bosch. Nog drie wedstrijden te gaan, waarvan twee op ons eigen veld. Zaterdag thuis tegen Helmond om 12.30 uur op veld 1. Tot dan!

Plaats een reactie

(verplicht)


*