.ai1ec-agenda-widget-view .ai1ec-date, .ai1ec-agenda-view .ai1ec-date { background: #000; } .ai1sec-single-event { max-height: 20px; }

HC Den Bosch MB1 klaar voor competitiestart

Eef trof twee keer doel tijdens de wedstrijd tegen Tilburg (foto RSPictures)

Na een intensieve voorbereiding met mooie spannende oefenwedstrijden en toernooien is HC Den Bosch MB1 helemaal klaar voor de seizoensstart tegen Push. De eerste wedstrijd van de ‘voorcompetitie’ zaterdag a.s. is meteen een belangrijke. In deze competitie spelen naast Den Bosch en Push ook Eindhoven en Oss. Alleen de winnaar plaatst zich rechtstreeks voor de landelijke competitie. Een gedegen voorbereiding met stevige trainingen was daarom gewenst.

Afgelopen week speelde Den Bosch twee sterk bezette toernooien: het Saturnustoernooi bij Ring-Pass in Delft en het Klappertoernooi bij Kampong in Utrecht. Op beide toernooien lieten de meisjes van B1 een aantal goede wedstrijden zien. Zo wonnen ze in Delft 5 van de 6 wedstrijden en eindigden ze op een mooie 2e plek achter Kampong. Enkele dagen later volgde de revanche op dit team met een 3-2 overwinning in een oefenwedstrijd in Utrecht, waarbij Pien een hattrick maakte in de laatste 10 minuten. Zaterdag jl. op het Klappertoernooi, wederom in Utrecht, won onze B1 twee keer dik van Rotterdam (4-1) en Were Di (5-1), maar verloren ze ook evenveel keer van Pinoké (0-2) en Victoria (2-3). Uiteindelijk werd Den Bosch 4e van de 8 deelnemende teams. Helemaal niet slecht gezien het deelnemersveld en het feit dat het resultaat ondergeschikt was aan de oefening.

De voorbereidingsfase werd dinsdag afgesloten met een thuiswedstrijd tegen HC Tilburg MB1, die veel makkelijker dan verwacht werd gewonnen door Den Bosch. Pien en Mikky scoorden tegen hun oude ploeggenoten, evenals Yibbi en Eef, die 2x afrondde. Uiteindelijk werd de wedstrijd met 5-1 gewonnen.

De meisjes hunkeren naar de eerste ‘echte wedstrijd’. Kom daarom zaterdag allemaal kijken en moedig ze aan. Het eerste fluitsignaal klinkt om 12.30 uur. En als de meisjes na ruim een uur spelen klaar zijn, kan iedereen nog blijven kijken naar de interlands op het EK U21. Tot zaterdag!

Robert Sanders (RSPictures) heeft weer mooie foto’s gemaakt. Een impressie van de wedstrijd tegen HC Tilburg MB1 kan u zien via deze link. Voor foto’s van het Saturnustoernooi kunt u hier klikken.