.ai1ec-agenda-widget-view .ai1ec-date, .ai1ec-agenda-view .ai1ec-date { background: #000; } .ai1sec-single-event { max-height: 20px; }

Seizoen afgesloten met zilveren medaille op NK

Seizoen afgesloten met zilveren medaille op NK

Zaterdag 31 mei stond de finale van het NK op het programma tegen Pinoké MB1. Een dag om naar uit te kijken. Spelen in het Wagener Stadion voor enkele honderden toeschouwers is een fantastische ervaring. Maar de meisjes van Den Bosch gingen niet naar Amsterdam om alleen te genieten. Ze wilden het maximale eruit halen en een bijzonder mooi seizoen op gepaste wijze afsluiten.

De wedstrijd tegen Pinoké ging gelijk op. Je kon zien dat Den Bosch was gegroeid tijdens het seizoen. Pinoké had veel moeite met het spel van de Bossche meisjes, die vochten als leeuwinnen. De teamspirit was top en aangemoedigd door veel supporters uit het Zuiden gingen de meisjes vol in de strijd. Er was zelfs een grote Bossche hockeybus vol met supporters die het team kwamen aanmoedigen. Helaas kwam Den Bosch halverwege de eerste helft op achterstand en scoorde Pinoké vlak na rust zelfs een tweede doelpunt. De wedstrijd leek beslist. Maar nadat Yibbi de aansluitingstreffer scoorde uit een strafcorner en Ronald en Jaimy besloten om alles of niets te spelen met 11 veldspelers, werd het erg, erg spannend. Pinoké snakte naar het eindsignaal, dat voor Den Bosch nog wat langer weg had mogen blijven. Helaas, de wedstrijd eindigde in 1-2 en de titel ging naar Pinoké. Zeker niet onterecht, want de meisjes uit Amsterdam speelden een erg sterke wedstrijd en zijn het gehele seizoen goed op dreef.

Het seizoen voor Den Bosch kwam hiermee ten einde. Na even te slikken kreeg het gevoel van voldoening en blijdschap met het resultaat toch de overhand. In de winter werden de play-offs in de zaal gehaald en was het team één van de vier sterksten van Nederland. Nu moesten onze meisjes pas in de finale hun meerdere erkennen. Maar niet alleen de resultaten waren goed. Het was een bijzonder leuk en leerzaam seizoen. Coaches Ronald, Jaimy en Marc waren top. Bij trainingen en wedstrijden fanatiek en gedreven, daarbuiten altijd gericht op het smeden van het team en het creëren van de optimale sfeer. En met manager Marjolein was altijd alles fantastisch voor elkaar. Ronald, Jaimy, Marc en Marjolein en alle supporters en sponsoren namens alle meisjes ontzettend bedankt!!!

Plaats een reactie

(verplicht)


*