.ai1ec-agenda-widget-view .ai1ec-date, .ai1ec-agenda-view .ai1ec-date { background: #000; } .ai1sec-single-event { max-height: 20px; }

Strijd om koppositie gewonnen door sterk Pinoké

Strijd om koppositie gewonnen door sterk Pinoké

Zaterdag mochten de meisjes van Den Bosch MB1 in Amsterdam aantreden tegen koploper Pinoké. Bij winst zou Den Bosch de koppositie overnemen, hetgeen met de play-offs in het vooruitzicht misschien wel eens gunstig zou kunnen zijn voor het team. Want over de plaatsing voor de play-offs maakten we ons geen zorgen meer. Alleen bij een grote nederlaag van Den Bosch en een overwinning met grote cijfers van Kampong op Nijmegen zou het nog spannend kunnen worden…

De wedstrijd werd gespeeld in de stromende, koude regen. Den Bosch kwam goed uit de startblokken. De twee teams hielden elkaar goed in evenwicht, maar jammer genoeg gingen onze meisjes met een 1-0 achterstand de rust in. Op zich nog niets beslist, want in 35 minuten kan er nog veel gescoord worden. Dat gebeurde ook, maar helaas aan de verkeerde kant. Met een prachtige goal maakte Pinoké 2-0 en snel daarna 3-0 en 4-0. Den Bosch leek in de stromende Amsterdamse regen afgedroogd te worden, maar gelukkig kwam er nog een knap slotoffensief. Op een strakke pass van Mikky scoorde Renée, waarna op aangeven van Anne ook Yibbi het doel trof. Met haar 27e doelpunt van het seizoen bepaalde ze de eindstand: 4-2. Pinoké had zeer verdiend gewonnen en werd hiermee de onbetwiste kampioen van de poule.

Zaterdag a.s. ontknoping voor deelname aan Play-offs

40 kilometer dichterbij won Kampong met 4-2 van Nijmegen. Op zich goed van de ploeg uit Utrecht, maar hoogstwaarschijnlijk had men met een groter verschil willen winnen. Zaterdag a.s. bepalen de nummers 2 en 3, Den Bosch en Kampong, in een rechtstreeks duel wie als tweede van de poule naar de play-offs mag gaan. Den Bosch heeft 3 punten meer en een veel beter doelsaldo (+29 t.o.v. +15). Uiteraard gaat Den Bosch voor de overwinning. Kampong zal proberen om met meer dan 7 doelpunten verschil te winnen van Den Bosch. Dan neemt men de tweede plek over van Den Bosch, die recht geeft op deelname aan de play-offs. Dat zal toch niet gebeuren….

Zaterdag a.s. 12.30 uur begint de wedstrijd aan de Oosterplas. De meisjes rekenen op de steun van hun supporters. Iedereen is van harte welkom!

Chris