.ai1ec-agenda-widget-view .ai1ec-date, .ai1ec-agenda-view .ai1ec-date { background: #000; } .ai1sec-single-event { max-height: 20px; }

ZUID-NEDERLANDS KAMPIOEN!

De meisjes van HC Den Bosch MB1 met coach Jaimy

Zaterdag 25 januari is HC Den Bosch na twee spannende wedstrijden in Eindhoven Zuid-Nederlands Kampioen zaalhockey geworden. Tijdens de eerste wedstrijd speelden de zenuwen de meisjes wellicht een beetje parten. Tegenstander Push maakte het Den Bosch erg moeilijk. Eefje had enkele zeer knappe en nuttige reddingen. Den Bosch stond steeds op voorsprong, maar kort voor tijd maakte Push 4-4. Alles leek erop dat de beslissing zou vallen in een strafballenreeks, maar gelukkig maakte Anne in de laatste minuut de winnende treffer.

De tegenstander in de finale was Oranje Zwart. Hoewel Den Bosch van OZ  in de competitie al twee keer ruim met 7-1 en 11-0 had gewonnen, beseften de meisjes dat een finale heel wat anders is dan een ‘doorsnee’ wedstrijd in de competitie. Nu ging het er om. En gelukkig draaide het team weer prima. Na een 1-0 voorsprong maakte OZ gelijk. Daarna was er geen kruid gewassen tegen de aanvallen en strafcorners van de Bossche meisjes. Bovendien werd door Eef op bijzonder mooie wijze een strafbal gestopt. Uiteindelijk bleef de teller staan op 8-1. Den Bosch behaalde de gouden medaille en mag volgende week zaterdag en zondag aantreden op het Nederlands Kampioenschap in Amsterdam. De tweede plaats op het ZNK was dus voor OZ. Derde werd Push dat met strafballen won van Tilburg.

Foto’s van het ZNK, gemaakt door JWPictures, zijn te vinden op het volgende linkje.

Blije gezichten na het gewonnen Zuid-Nederlands Kampioenschap.